Mina tankar om Youtube

För mig är Youtube en hobby. Fast nej, det är nog lite mer än så. Det är en passion! *Står på knä med en hand upp i himlen*. Nej men alltså, det var intresset som ledde mig in i innehållsskapandet och bildkommunikationen. På gymnasiet gick jag ett program som då hette Estetisk Media. Då fick vi lära oss allt som har med grafisk kommunikation, foto, film, redigering och retuschering att göra. Jag valde heeelt jävla rätt alltså. Det är de kunskaperna jag har haft stor nytta av när jag redigerar mina videor på Youtube. För mig är det viktigt att jag kan ge det "lilla extra" i mina videor. Det ska vara en upplevelse och inte bara "underhållning medans jag bajsar"-material.
 
Det jag vill komma fram till är nog att Youtube inte bara är en hobby eller en passion. Jag vill ha det som mitt jobb! Så, hur lyckas man övertala Youtube-trötta människor att kolla på sin egna kanal? Jag tror fan inte det går. Gillar dem det så gör dem det. Gör dem det inte, nej då gör dem inte det. Det finns inte mycket att göra åt den saken. Såhär tror jag: vill man börja med Youtube bör man ha en bra översikt av vilken typ av innehåll man ska publicera. Sen får de som är intresserade komma. Det försöker jag se som min ledstjärna i alla fall.
 
Något jag kan störa mig på är när man ser andra kanaler ha fleeera tusen prenumeranter på sina kanaler och sen ba: 387 visningar. Man ba... Jahapp. ":-)". Jag vill inte ha det så! Ända sedan jag började bli engagerad i tittar- och prenumerantantal bestämde jag mig för att mitt mål ska vara, oavsett vilken siffra det handlar om, att PRENUMERANTANTALET någorlunda ska matcha VSININGSANTALET! Och helt ärligt så är inte prenumerantantalet så viktigt. 50% av de som tittar på mina videor är inte ens prenumeranter. 
 
Nu när jag inte pluggar längre så tänkte jag lägga ned tid på den här bloggen. För 100 år sen köpte jag domänen "jasmins.nu", så då kan jag ju lika gärna använda den? Samt att jag har haft idén länge att ha en sekundär plattform som ska kasta ljus på allt arbete och tankar kring Youtube-kanalen som annars är så "look-at-my-perfect-life" typ. Så... VÄLKOMNA! Här kommer ni kunna hitta tips för att starta egen Youtube-kanal (inte för att jag är ett proffs, men något gör jag ju rätt eftersom du läser detta ;-)), läsa om mina tankar kring alla processer som har med Youtube att göra och andra tankar om att vara "offentlig".
 
PUSS PÅ RUMPAN
 
Dagens tips: bjud på dig själv.